Misiunea şcolii

Educația este un pilon fundamental al vieții noastre. La o școală nu se transmit însă doar cunoștințe. Conștient sau inconștient, cadrele didactice lasă să se strecoare propriile lor valori și convingeri în ora de curs și astfel îi influențează pe copiii care le-au fost încredințați. Școala este, pentru majoritatea copiilor și tinerilor, un loc esențial de ședere pe timpul zilei. De aceea vedem în școală ceva mai mult decât un loc doar pentru învățarea de specialitate.

Ca și creștini, este important pentru noi să avem o școală pe fundamentul principiilor și liniilor directoare biblice. Acest lucru, cu atât mai mult cu cât trăim într-o vreme a regresului valorilor creștine. Se renunță la trăsături de caracter precum a fi vrednic de încredere, fidelitate, disponibilitatea de a ajuta și sinceritate în favoarea unui egoism în creștere. Interesul nostru nu este doar pentru binele exterior al copilului, ci și pentru mântuirea lui.

Țelul școlii creștine ethos este, pe lângă transmiterea de cunoștințe, îndrumarea copiilor încredințați nouă către credința în Dumnezeul Bibliei, ca ei să învețe să Îl iubească „din toată inima, cu tot sufletul și toată mintea și pe aproapele lor ca pe ei înșiși“. Doar așa nu vor cădea pradă presiunii egoiste din partea societății. Copiii trebuie să crească, devenind ființe conștiente de responsabilitatea lor și care acționează corect.

De aceea avem nevoie de cadre didactice, care își văd sarcina pedagogică din...Citeste mai multe